Laser rejuvenation

Deze nieuwste techniek onder de lasers biedt een zeer effectieve huidverbetering en wordt ingezet om uw huid weer veerkrachtiger en voller te maken. In vergelijking met andere, traditionele lasers heeft de fractional laser een veel kortere hersteltijd en geeft minder kans op pigmentverschuivingen. De laser is bedoeld voor behandeling van matige tot aanzienlijke huidveroudering. Dit kan zich uiten in fijne en grove rimpels, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken, vale huidskleur en gebrek aan veerkracht in de huid. Naast het gezicht, kan ook de hals, het decolleté en de handruggen behandeld worden. De fractional laser wordt ook met succes ingezet tegen acne littekens. Deze worden door de behandeling minder diep en daardoor minder zichtbaar.

De werking van laser rejuvenation

Door een speciale gefilterde techniek worden kleine gaatjes in uw huid geschoten, waarbij de tussenliggende huid volledig in tact blijft. Door de inwerking van het laserlicht wordt uw huid strakker, steviger en voller en heeft minder rimpels en pigmentvlekken. Kortom, een ideale manier om uw huid de uitstraling te geven van een aantal jaren geleden!
De fractional laser is in feite een verfijnde uitvoering van de traditionele laser. De CO2 laser wordt nu gefractioneerd aangeleverd. Dat betekent dat de laserstraal, die vroeger een doorsnede had van een centimeter, nu in honderden kleine straaltjes van enkele tienden van millimeters is opgedeeld. Met de traditionele laser wordt een huidlaagje helemaal verdampt, maar met deze nieuwe laser wordt slechts 15-20% van het oppervlak geraakt. Er worden als het ware microscopische gaatjes in de huid gemaakt. Van daaruit wordt er nieuwe huid opgebouwd. Bij geringe huiddegeneratie volstaat 1 behandeling. In ernstige gevallen zijn er 2-3 behandelingen nodig.

De behandeling met laser rejuvenation

Een behandeling met de fractional CO2 laser hoeft niet onder narcose, wel wordt gebruik gemaakt van een verdovingscrème of van een locaal verdovingsprikje. Een behandeling van het hele gezicht duur ca 30 minuten. Na de behandeling is de huid rood en gezwollen en voelt warm aan. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na vier tot vijf dagen, de roodheid houdt vaak wat langer aan. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan afhankelijk van de behandeldiepte tot circa zeven dagen duren. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Direct na de behandeling krijgt u ook een afspraak voor een controlebezoek bij de arts.

Resultaat

Dit apparaat geeft een aanzienlijke verbetering van uw huid. Al na een behandeling ziet de huid er frisser, egaler en strakker uit. Meestal zijn één of twee behandelingen voldoende, soms wordt er nog een derde behandeling gedaan.