Fillers: Hyaluronzuur & Sculptra

Rimpels verminderen

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, gebruikt de arts in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume. Een filler als Sculptra heeft bovendien een stimulerend effect op de eigen collageenproductie. Door gebruik te maken van verschillende soorten fillers, zoals hyaluronzuur  en Sculptra op strategische plekken kunnen we erg mooie en natuurlijke resultaten behalen zonder dat er een ‘opgespoten’ uiterlijk ontstaat. De bedoeling is dat, zodra je de deur uit loopt, niemand ziet dat je behandeld bent, maar dat men je overlaadt met complimenten. Alle fillers die wij gebruiken zijn veilig en tijdelijk.

Hoe het werkt

Hyaluronzuur / Sculptra

Als u ouder wordt verliest uw gezicht en decolleté aan volume, de contouren veranderen. Denk bijvoorbeeld aan ingevallen wangen, een meer duidelijke neus-lippen lijn etc. Sculptra geeft meer huidvolume en minder rimpels door de stimulatie van eigen collageen. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar poly-melkzuur verpakt in hydrogel. Poly-melkzuur wordt al tientallen jaren in de geneeskunde gebruikt in zogenaamde oplosbare hechtingen. Poly-melkzuur is een stof die door het lichaam ook geproduceerd wordt en via de normale stofwisseling wordt afgevoerd.

Sculptra is revolutionair, doordat het de productie van uw eigen gezichtscollageen stimuleert. Uw huid wordt zo weer voller op een natuurlijke manier. Dat is dus volkomen veilig.

Hyaluronzuur is een gel waarmee lijntjes en plooien in het gezicht verminderd worden door middel van onderhuidse inspuitingen. Deze afbreekbare filler is een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en is bekend als NMF ofwel ‘Natural Moisturizing Factor’. De gel wordt net onder de huid geïnjecteerd en herstelt het volume en definieert de gelaatstrekken.

Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid en geeft haar daarmee soepelheid en volgens moderne biotechnologische principes. Deze stof is volkomen veilig en kan geen allergische reacties geven. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor en zorgt voor het vochtig en elastisch houden van de huid.

Behandeling

Hyaluronzuur

Een behandeling met Hyaluronzuur duurt ongeveer 15 a 30 minuten. Meestal kan de behandeling zonder verdoving uitgevoerd worden. Met een hele fijne injectienaald of canule, in de huid gespoten. Bij het behandelen van de lippen kan een plaatselijke verdoving door middel van kleine injecties wenselijk zijn.

Sculptra

Sculptra is een melkachtige vloeistof die met injectienaaldjes in de huid wordt gebracht. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De huid kan op gevoelige plaatsen vooraf met een crème verdoofd worden. De eerste uren na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit en kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is normaal en trekt weer weg. In de opbouwfase zijn meestal twee tot drie behandelingen nodig. Tussen elke behandeling ligt een periode van ongeveer vier weken. Voor behoud van resultaat wordt geadviseerd de behandeling één keer per jaar te herhalen.

Resultaat

Hyaluronzuur

Het resultaat van de inspuitingen is direct na de behandeling zichtbaar. De behandeling moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. De reactie van de huid is voor elk te behandelen huidgebied anders. Meestal is er gedurende enkele uren sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen vanzelf. In de lip kunnen in eerste instantie oneffenheden zichtbaar en voelbaar zijn. Deze zijn na ongeveer een week verdwenen. Deze zijn echter vrij eenvoudig te camoufleren. De behandelde rimpeltjes zullen zijn vervaagd. Het resultaat van een Hyaluronzuur behandeling kan 9-12 maanden aanhouden met slechts een herhalingsbehandeling. Voor de lippen is het noodzakelijk iedere 6 maanden een behandeling te ondergaan. De resultaten zien er heel natuurlijk uit. U kunt onmiddellijk weer aan het werk gaan en uw sociale activiteiten hervatten.

Sculptra

Het volumeherstellende effect van Sculptra is direct na de behandeling zichtbaar. Na twee weken neemt dat effect weer af. Dan verspreidt het poly-melkzuur zich in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is.

Het mooie van deze behandeling is dat het resultaat jaren zichtbaar blijft.