Fillers: Hyaluronzuur & Sculptra

Rimpels verminderen met behulp van fillers

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Fillers worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer men snel last heeft van blauwe plekken, gebruikt de arts in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt. Dit voorkomt dat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume. Een filler als Sculptra heeft bovendien een stimulerend effect op de eigen collageenproductie. Door slim gebruik te maken van verschillende soorten fillers op strategische plekken behalen we erg mooie en natuurlijke resultaten. Zonder dat er een ‘opgespoten’ uiterlijk ontstaat.
Het resultaat is dat zodra je de deur uit loopt niemand ziet dat je behandeld bent. Het ziet er uit als een fris en uitgerust uiterlijk. De fillers die wij gebruiken zijn veilig en tijdelijk.

Hoe een behandeling met fillers werkt

Fillers: Hyaluronzuur / Sculptra

Bij het ouder worden verliest de huid in het gezicht en decolleté volume. Hierdoor veranderen de contouren. Het resultaat daarvan zijn bijvoorbeeld ingevallen wangen, een diepere neus-lippen lijn. De behandeling geeft meer huidvolume en vermindert rimpels door de stimulatie van eigen collageen. Sculptra als filler is een 100% biologisch afbreekbaar poly-melkzuur. Het is verpakt in hydrogel. Poly-melkzuur wordt al tientallen jaren in de geneeskunde gebruikt. Bijvoorbeeld in oplosbare hechtingen. Poly-melkzuur is een stof die wordt ook door het lichaam geproduceerd. Het wordt via de normale stofwisseling afgevoerd.

Sculptra is revolutionair doordat het de productie van uw eigen gezichtscollageen stimuleert. De huid wordt zo weer voller op een natuurlijke manier. En het is volkomen veilig.

Hyaluronzuur is een gel waarmee lijntjes en plooien in het gezicht verminderen. Dit gebeurt door middel van kleine onderhuidse inspuitingen. Deze afbreekbare filler is een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor. Het is bekend als NMF ofwel ‘Natural Moisturizing Factor’. De gel wordt net onder de huid geïnjecteerd. Die herstelt het volume en definieert de gelaatstrekken. Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid. Het geeft haar daarmee soepelheid, volgens moderne biotechnologische principes. Deze stof is volkomen veilig. Het geeft geen allergische reacties. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. De filler zorgt voor het vochtig en elastisch houden van de huid.
Lees meer over Hyaluronzuur op Wikipedia

Behandeling met fillers, ook voor lipvergroting

Hyaluronzuur

Een behandeling met Hyaluronzuur duurt ongeveer een kwartier tot een halfuur. De behandeling voeren we uit zonder verdoving. Met een hele fijne injectienaald of canule spuit de arts de filler pijnloos in de huid. Bij behandeling van lippen is een plaatselijke verdoving door middel van kleine injecties mogelijk. Het is perfect voor lipvergroting.

Sculptra

Sculptra is een melkachtige vloeistof. We brengen het met injectienaaldjes in de huid. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De huid wordt op gevoelige plaatsen vooraf met een crème verdoofd. De eerste uren na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit en kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is normaal en trekt weer weg. In de opbouwfase zijn meestal twee tot drie behandelingen nodig. Tussen elke behandeling ligt een periode van ongeveer vier weken. Voor behoud van resultaat wordt geadviseerd de behandeling één keer per jaar te herhalen.

Resultaat

Hyaluronzuur

Het resultaat van de inspuitingen is direct na de behandeling zichtbaar. De behandeling herhalen we soms na drie weken voor een optimaal resultaat. De reactie van de huid is voor elk huidgebied anders. Meestal is er enkele uren sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen vanzelf. In de lip zijn in eerste instantie oneffenheden zichtbaar en voelbaar. Deze verdwijnen na ongeveer een week. Ook zijn deze vrij makkelijk te camoufleren. De behandelde rimpeltjes vervagen. Het resultaat van een Hyaluronzuur behandeling houdt 9-12 maanden aan. Er is slechts een herhalingsbehandeling nodig. Voor de lippen is het noodzakelijk om ongeveer iedere 6 maanden een behandeling uit te voeren. De resultaten zien er heel natuurlijk uit. U kunt onmiddellijk weer aan het werk en sociale activiteiten hervatten.

Sculptra

Het volumeherstellende effect van Sculptra is direct na de behandeling zichtbaar. Na twee weken neemt dat effect weer af. Dan verspreidt het poly-melkzuur zich in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is.

Het voordeel van deze behandeling is dat het resultaat jaren zichtbaar blijft.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op voor informatie Op onze Facebookpagina kunt ook meer lezen en contact opnemen