Peelings

Peeling van de huid

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. De huid, opgebouwd uit miljoenen cellen, verliest in de loop van een leven het vermogen dode of beschadigde huidcellen kwijt te raken. De huid is minder in staat om oude huid te vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Dit kan resulteren in een vale grauwe en vlekkerige huid. Een peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect. De peeling en is niet alleen voor het gezicht maar ook geschikt voor hals, decolleté en handen.

Stimulatie van huidcellen

Door middel van een oppervlakkige chemische peeling wordt op een zeer veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderd. Hierdoor wordt de gezonde huid zichtbaar. De cellen worden gestimuleerd stoffen te produceren die voor de verstrakking en veerkracht van de huid zorgen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden.

Behandeling

Glycoolzuurpeeling

Dit is een behandeling met fruitzuren. Glycolzuur is de kleinste molecule fruitzuur en dringt daardoor het diepst door in de huid. De zuren verslappen de tussencelstof in de hoornlaag (bovenste laagje van de huid) die de huidschilfers samen plakken.

Het resultaat is:

  • een versnelde afschilfering
  • een betere doorbloeding van de huid
  • een versnelde aanmaak van nieuwe cellen.

Stimulatie van collageen

De huid kan meer vocht vasthouden. De aanmaak van elastische- en collageen vezels wordt gestimuleerd in de lederhuid. De arts adviseert een behandeling met een hoge of lage concentratie. Deze behandeling wordt enkele keren herhaald. Het is aan te raden dit met thuisproducten te ondersteunen. Door de behandeling met fruitzuren gaat uw huid er frisser en gezonder uitzien. Pigmentvlekken, lijntjes en poriën zullen verminderen.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Uw huid wordt schoongemaakt en het fruitzuurproduct wordt aangebracht. Naarmate u vaker een peeling heeft gehad, wordt het percentage fruitzuur iets verhoogd. Bij het aanbrengen ontstaat een licht branderig gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling geneutraliseerd en uw huid verzorgt. Meestal is de huid nog wat rood, maar dit verdwijnt snel. Na de behandeling hervat u uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.

Jessner/TCA peeling- easy TCA (met phenol)

Een Jessner/Trichloorazijnzuur (TCA) peeling is een chemische peeling en kan voor het gezicht, de hals, het decolleté en de handen ingezet worden. De peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium-diepe peeling gedaan(30-35%).

Waarvoor wordt een TCA peeling gebruikt?

  • Voor gezicht, hals, decolleté en handen
  • Frissere en jongere uitstraling van de huid
  • Verbetering van de conditie van de huid
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verminderen van pigmentvlekken

Vitmaine A creme

Tijdens de behandeling worden er verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht. Deze zorgen ervoor dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid los laten en verwijderen. Dit betekent dat de huid als het ware gaat vervellen. Dit duurt meestal tussen de 2 en 7 dagen. Voor de behandeling wordt de huid gedurende 2-3 weken voorbereid met tretinoïne crème. Dat is een medicinale vorm van een vitamine A crème.

De behandeling zelf wordt zonder verdoving uitgevoerd. Deze duurt ongeveer 15 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een licht intens brandend gevoel.

Na 1 tot 2 minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijk gevoel snel. Het trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. Na de behandeling wordt er een vette crème op de huid aangebracht waardoor het schilferen voor het blote oog niet zichtbaar is. Echter vindt deze wel degelijk plaats. Deze crème werkt tevens desinfecterend en verzachtend.

Resultaat

Glycoolzuurpeeling

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een optimaal resultaat kunt u het beste kiezen voor vier tot zes behandelingen. Ook adviseren wij om, in de periode dat u behandeld wordt, huidverzorgingsproducten te gebruiken met fruitzuur. Als u de eerste reeks behandelingen hebt afgesloten, is één peeling per drie of zes maanden voldoende. Zo blijft het resultaat behouden.

Jessner/TCA peeling- easy TCA (met phenol)

De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt. De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer vier dagen vervelt de huid. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze korstjes en velletjes niet trekt.

Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten. Er komt een nieuwe huid voor in de plaats. Het gevolg is een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden. In de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na ongeveer 4 weken wordt het resultaat van de peeling bekeken. Het kan zijn dat voor een optimaal effect de behandeling soms 1 of 2 keer herhaald moet worden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op voor informatie Op onze Facebookpagina kunt ook meer lezen en contact opnemen