Obagi

Obagi Medicinale Huidverzorging en -verbetering

Er zijn vele oorzaken, waardoor de huid verouderd of beschadigd en er daardoor vaak minder mooi uit gaat zien. Natuurlijke veroudering (rimpels, huidslapte, ouderdomsvlekken), zonbeschadiging of -verbranding, littekens, acne, zwangerschap (melasma) en hormonale veranderingen (als gevolg van bijvoorbeeld pubertijd, zwangerschap, menopauze, bepaalde operaties) zijn voorbeelden hiervan.

Obagi Nu-Derm Fx Systeem

Het Obagi Nu-Derm Fx Systeem, ontwikkeld door Dr. Zein E. Obagi, is een huidtransformatiesysteem, dat de huid gezond en jong maakt, waardoor deze er weer natuurlijk mooi en stralend uitziet, veerkracht en stevigheid terugkrijgt en een mooie natuurlijke glans heeft. Het Obagi Nu-Derm Systeem is te gebruiken op elk huidtype en voor elke huidkleur (zelfs type IV!). Over het algemeen geldt echter wel, hoe donkerder de huid, hoe langer de transformatie zal duren.

Obagi Zo kopen bij Kiewiet de Jonge Kliniek
Obagi Zo kopen bij Kiewiet de Jonge Kliniek

De 6 stappen in het systeem zorgen ervoor dat de huid zich in 18 tot 24 weken letterlijk transformeert en vernieuwt, waardoor deze gezonder en jonger wordt. Anders dan traditionele cosmetica, zijn de producten van Obagi, die een medische herkomst kennen, ontworpen om door te dringen tot de huidlaag waarin ze het meest effectief hun werk kunnen doen, waar traditionele cosmetica slechts doordringt in de buitenste huidlagen. Deze techniek wordt Penatrating Therapeutics(TM) genoemd.

De 6 stappen van het Nu-Derm systeem bestaan uit

  1. Gentle Cleanser of Foaming Gel – om de huid te reinigen en voorbereiden voor de behandeling
  2. Toner – bereidt de huid verder voor op de behandeling en zorgt voor een optimale penetratie van de volgende stappen
  3. Clear Fx – hersteld oppervlakkige schade aan de huid en verbetert hyperpigmentatie en ongelijke huidtonen en zorgt voor een zachte huid
  4. Exfoderm of Exfoderm Forte- verwijderd de dode huidcellen
  5. Blend Fx (+ Tretinoine) – verbetert en herstelt schade aan de diepere huidlagen en vergroot de huidelasticiteit door versterking van het collageen.
  6. Healthy Skin Protection (SPF35) of Physical UV Block (SPF32) – twee producten, die de huid beschermen tegen de verouderende invloed van de zon zonder irritaties te veroorzaken. Beide producten beschermen tegen zowel UVA- als UVB-straling. Healthy Skin Protector wordt aanbevolen door de Amerikaanse Skin Cancer Foundation. Het verdient aanbeveling om uw huid elke dag te beschermen tegen zonlicht (daglicht is ook zonlicht en bevat met name verouderende UVA-straling, die ook achter glas een schadelijke invloed heeft!)

Tijdens de eerste weken van de transformatie kan de huid droog en jeukerig aanvoelen en roodheid vertonen. Mensen, die gevoelig zijn voor acne, kunnen ook tijdelijk extra acne ontwikkelen. Dit zijn symptomen, die noodzakelijk zijn om de transformatie van de huid mogelijk te maken. Heeft u hier last van, geef dit dan aan bij de arts. Deze zal u Comfort Gel of Action Cream adviseren, waarmee deze symptomen onder controle worden gebracht.

Na enkele weken ziet u de eerste resultaten: een gelijkmatigere huidtoon. In de weken erna zult u steeds meer verbetering van uw huid bemerken: Uw huid wordt steviger en veerkrachtiger, hyperpigmentatie vermindert, rimpels verminderen, littekens vervagen en uw ziet de natuurlijke glans van een gezonde huid verschijnen. Nadat uw huidtransformatie is voltooid (plm. 18 tot 24 weken, afhankelijk van de conditie van uw huid), gebruikt u het Obagi Onderhoudsprotocol om uw huid gezond en mooi te houden. Dit protocol bestaat uit het Nu-Derm Fx Systeem, waarbij de stappen 1, 2 en 6 dagelijks en stappen 3 t/m 5 twee tot drie keer per week worden uitgevoerd. Uw arts zal u hierbij blijven begeleiden.

Rosacea

Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiectasieen) staan bekend als couperose.
Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd. Het heeft met echte acne echter weinig te maken. Bijna 10% van de bevolking lijdt aan rosacea. Daarbij is 79% van de mensen met rosacea zich er niet van bewust dat zij baat zouden hebben bij behandeling van hun aandoening.

Obagi Rosaclear Systeem

Behandeling van rosacea
Rosacea kan het beste worden behandeld door een gecombineerde aanpak van behandelingen en producten. Actieve rosacea wordt vaak effectief bestreden met behulp van Rosaclear en een metronidazol gel. Rosacea gaat vrijwel altijd gepaard met couperose. Couperose bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht, die nooit vanzelf verdwijnen. Couperose is echter heel goed te behandelen met laser of IPL.

Rosacea en vitamine C

Kiewiet de Jonge Kliniek combineert de behandeling van rosacea altijd met een professional vitamine C serum van Obagi. Vitamine C vangt zuurstofradicalen weg, die ontstaan bij een ontstekingsreactie.
Omdat rosacea een vorm van ontsteking in de huid is, geeft een goed vitamine C serum vaak al verbetering van de klachten.