Fractional CO2 laser

Deze laser is nog steeds the state of art onder de laserbehandelingen en biedt een zeer effectieve huidverbetering. Deze behandeling wordt ingezet om uw huid gladder, strakker en voller te maken. In vergelijking met andere, traditionele lasers heeft de fractional laser een veel kortere hersteltijd en geeft minder kans op pigmentverschuivingen. De laser is bedoeld voor behandeling van matige tot aanzienlijke huidveroudering. Dit kan zich uiten in fijne en grove rimpels, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken, vale huidskleur en gebrek aan veerkracht in de huid. Naast het gezicht, kan ook de hals, het decolleté en de handruggen behandeld worden. De fractional laser wordt ook met succes ingezet tegen acne littekens. Deze worden door de behandeling minder diep en daardoor minder zichtbaar.

Behandeling

Wat kunt u verwachten?

Bij een behandeling met de fractional CO2 laser wordt gebruik gemaakt van een verdovingscreme of een lokaal verdovingsprikje. Een behandeling van het hele gezicht duurt ca. 30 minuten. Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, en voelt warm aan. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na vier tot vijf dagen. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan, afhankelijk van de behandeldiepte, tot ca. zeven dagen duren. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken. Direct na de behandeling krijgt u een afspraak voor een controlebezoek bij de arts.

Resultaat

Na afloop van de de behandeling

Deze behandeling geeft een aanzienlijke verbetering van uw huid. Al na een behandeling ziet de huid er frisser, egaler en strakker uit. Meestal zijn een of twee behandelingen voldoende, soms wordt er nog een derde behandeling uitgevoerd.