Voorstraat 63 Noordwijk
Westblaak 110 Rotterdam

Afspraak maken: 06 14 06 50 11
Rosacea behandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek

Rosacea

Rosacea behandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek

Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos” en is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e jaar en met een lichte of blanke huid. De aandoening kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acné rosacea genoemd. Het heeft met echte acné echter weinig te maken. Lees op Wikipedia meer over deze aandoening.

Behandeling van Rosacea

Rosacea kan het beste worden behandeld door een gecombineerde aanpak van behandelingen en producten. Actieve rosacea wordt vaak effectief bestreden met behulp van het ‘Rosaclear systeem’ van Obagi en een metronidazol gel (antibioticum). Rosacea gaat vrijwel altijd gepaard met couperose. Couperose bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht, die nooit vanzelf verdwijnen. Couperose is echter heel goed te behandelen met de diode-laser.

Kiewiet de Jonge Kliniek combineert de behandeling van rosacea altijd met een professional vitamine C serum van Obagi. Vitamine C vangt zuurstofradicalen weg, die ontstaan bij een ontstekingsreactie. Omdat rosacea een vorm van ontsteking in de huid is, geeft een goed vitamine C serum vaak al verbetering van de klachten.