Voorstraat 63 Noordwijk
Westblaak 110 Rotterdam

Afspraak maken: 06 14 06 50 11

Sculptra

Sculptra

Als u ouder wordt, verliest uw gezicht en decolleté aan volume, de contouren veranderen. Denk bijvoorbeeld aan ingevallen wangen, een meer duidelijke neus-lippen lijn, mondhoekplooien, kaak- en kinlijn, etc. Sculptra geeft meer huidvolume en minder rimpels door de stimulatie van eigen collageen door middel van polymelkzuur. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur verpakt in hydrogel. Polymelkzuur wordt al tientallen jaren in de geneeskunde gebruikt in zogenaamde oplosbare hechtingen. Melkzuur is een stof die door het lichaam normaal ook geproduceerd wordt en die via de normale stofwisseling wordt afgevoerd. Het stimuleert de vorming van het eigen collageen (de grondstof voor bindweefsel) in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger, voller en elastischer. Lees meer over Sculptra op Wikipedia.

sculptra

Sculptra is revolutionair, omdat het middel niet zelf de vulling geeft. Gebleken is dat polymelkzuur extra bindweefselproductie geeft. De eigenlijke vulling gebeurt dus door lichaamseigen materiaal. Dat is volkomen natuurlijk en dus volkomen veilig.


Dr. Evans over Sculptra.

Behandeling met Sculptra

Sculptra is een melkachtige vloeistof die met injectienaaldjes in de huid wordt gebracht. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De huid kan op gevoelige plaatsen vooraf met een crème verdoofd worden. De eerste uren na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit en kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is normaal en trekt weer weg. In de opbouwfase zijn meestal twee tot drie behandelingen nodig. Tussen elke behandeling ligt een periode van ongeveer vier weken. Voor behoud van resultaat wordt geadviseerd de behandeling één keer per jaar te herhalen.

Resultaat

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar. Na twee weken neemt dat effect weer af. Dan verspreidt het polymelkzuur zich in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is.