Voorstraat 63 Noordwijk
Westblaak 110 Rotterdam

Afspraak maken: 06 14 06 50 11
Wallen onder ogen

Donkere kringen en wallen behandelen

Wallen onder ogen

Donkere kringen onder ogen en wallen geven het gezicht een vermoeide uitstraling.

Donkere kringen onder ogen en wallen zijn voor velen een bron van irritatie en de behandeling is eenvoudig. Ze zijn vaak genetisch bepaald en bestaan al in de kindertijd. Bij het ouder worden, wordt de huid onder de ogen steeds dunner door afname van het onderhuidse bindweefsel en het onderhuidse vet. Hierdoor worden de wallen of donkere kringen versterkt. Bij ‘donkere kringen’ hebben we het over de groef onder de ogen. Deze is donker van kleur door een gebrek aan vocht in de huid waardoor deze dunner wordt. Je kijkt er als het ware doorheen en de kleur van het grijze botvlies van je schedel, en de blauwige bloedvaten is dan zichtbaar als ‘de kring’.

Wij helpen u snel van uw donkere kringen onder ogen en wallen af.

Oorzaken voor donkere kringen onder ogen en wallen

 • Volumetekort onder de ogen
  Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat.
  Deze donkere kringen onder ogen en wallen worden met cremes niet beter en ze kunnen ook niet geopereerd worden.
 • Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
  Donkeren kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is.
  Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur, een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.
 • Pigmentafzetting
  Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Behandeling van wallen en donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder ogen en wallen behandelen wij met hyaluronzuur fillers. Het volumetekort herstellen wij door de filler in/ onder de groef te plaatsen. De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt.
Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we met Stylage of Restylane (hyaluronzuur) het volumetekort herstellen. Hyaluronzuur-fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat.

Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.
Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijg je een groef/ schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ ooghoeken op te vullen, maar moet je ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.