Voorstraat 63 Noordwijk
Westblaak 110 Rotterdam

Afspraak maken: 06 14 06 50 11
Botox huidbehandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek

Botox / Dysport

Botox huidbehandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek

Botox / Dysport

Botox® (botuline toxine) is een medicijn dat al jaren wordt toegepast in de neurologie, oogheelkunde en KNO- geneeskunde. Het medicijn werd oorspronkelijk gebruikt als spierverslapper. In de cosmetisch-medische wereld is Botox® in 1995 geïntroduceerd en wordt zeer succesvol ingezet om mimische rimpels in het gezicht, zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdrimpels bij mannen en vrouwen te verzachten of te laten verdwijnen. Lees meer over Botox op Wikipedia.

Botox

Informatievideo over Botox.

Botox / Dysport behandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek
Botox / Dysport behandeling bij Kiewiet de Jonge Kliniek

De behandeling met Botox

Botox is een volkomen veilig middel dat met behulp van zeer fijne naaldjes nauwkeurig in spiertjes in het gezicht wordt gespoten en deze tijdelijk stillegt. Per behandeling worden er zeer kleine hoeveelheden direct in de spier gespoten. De behandeling is nagenoeg pijnloos maar omdat de huid op sommige plekken gevoelig is kan er desgewenst gebruik worden gemaakt van een verdovende crème Na de behandeling die ongeveer 20 minuten duurt, wordt de huid vaak door middel van een coldpack gekoeld om zwelling te verminderen. Daarna kan men direct naar huis.

Resultaat

Het resultaat van de behandeling is al na twee tot maximaal drie weken te zien. Het effect houdt circa 3 tot 6 maanden aan en de behandeling kan hierna zonder problemen herhaald worden. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief.

Ook tegen transpiratie, tandenknarsen, gummy smile en migraine

Botulinum toxine (Botox) is bovendien een erg succesvolle manier om overmatig transpireren tegen te gaan (Hyperhidrose), tandenknarsen en migraine.

Overmatig transpireren

Overmatig transpireren, ook wel hyperhidrosis genoemd, komt veel voor. Bij verreweg de meeste mensen die een overmatige zweetproductie hebben, is er echter geen sprake van een echte afwijking. Toch kan de zweetproductie zo fors zijn, dat het belemmerend werkt in het dagelijkse sociale verkeer of dat bepaalde activiteiten moeilijk worden. Dan biedt een behandeling met botuline toxine (Botox of Dysport) uitkomst.

Om de precieze locatie te kunnen vaststellen wordt er soms een zweettest gedaan. Aan de hand van deze test worden de botox-injecties geplaatst. De injecties worden gegeven op de plek waar het overmatig transpireren als bezwaarlijk wordt ervaren. Meestal is dat onder de oksel, maar soms worden ook voetzolen en handpalmen behandeld. De prikjes onder de oksels zijn voelbaar maar goed te verdragen. Botuline (Botox) blokkeert op zenuwniveau de zweetkliertjes die direct op de huid eindigen en verantwoordelijk zijn voor de meeste zweetproductie. De blokkade is tijdelijk de zweetproductie komt langzaam weer op gang. U merkt al resultaat na 1 tot 2 dagen. Na 1 week is het effect maximaal en is het zweten vrijwel gestopt. De huid is op de injectieplaats continu droog. Er wordt nog wel zweet geproduceerd in de niet-behandelde huidgebieden: dit is meer dan voldoende voor het lichaam om zichzelf op temperatuur te houden. Soms kan het behandelde gebied droog zijn maar door zweetproductie buiten dit gebied toch vochtig aanvoelen. Over het algemeen is een Botox/Dysport behandeling dus een prima uitkomst voor overmatig transpireren.

Het resultaat houdt gemiddeld tussen de 4 en 9 maanden aan. Als de blokkade van de zweetklieren weer verdwijnt, gaat u geleidelijk aan weer meer transpireren. De meeste ervaringsdeskundigen verklaren echter dat het overmatig transpireren nooit meer zo hevig wordt als het geweest is, en dat de duur en de mate van droogheid toeneemt met het aantal behandelingen. Veel mensen komen uit met 1 behandeling per 12 maanden.

De behandelingsresultaten zijn spectaculair te noemen door de snelheid van de werking en mate van droogheid. De tevredenheid over deze Botox behandeling is dan ook zeer hoog. Ervaring toont echter aan dat niet iedereen in dezelfde mate gevoelig is voor botuline toxine. Er is zelfs een kans van 1% dat u niet reageert op deze behandeling. Er bestaan helaas geen testen om deze gevoeligheid te bepalen. Indien u wel goed reageert (dus gevoelig bent voor Botuline)maar op een plaats van injecties toch nog overmatig transpireert na 2 weken, wordt u gratis na behandeld.
Botox/Azzalure is inmiddels al 6 jaar FDA-approved in de Verenigde Staten en al 10 jaar in Canada. Een Botox behandeling tegen overmatig transpireren is dus beslist veilig te noemen.